Ljusfesten vid Brunnsviken

Roslagens scoutdistrikt är även i år med i ”Ljusfesten i Brunnsviken”. En kväll där Brunnsviken lyses upp av marschaller och ljusinstallationer.

Ljusfesten vid Brunnsviken äger rum den 4 november 2018 mellan kl 16-19 vid stränderna runt Brunnsviken och i Hagaparken.

När det skymmer samlas vi för att lysa upp novembermörkret i och runt Brunnsviken. Delta i fackeltåg, njut av en stämningsfull promenad i höstmörkret som lyses upp av marschaller, ljusinstallationer och eldkorgar samt i sjön av eldflottar.

Haga-Brunnsvikens vänner arbetar med att sprida kunskap om och värna Haga-Brunnsvikens unika natur,  kultur- och rekreationsvärden. Syftet är bland annat att skapa ett engagemang för och ett positivt förhållningssätt till området. I samarbete med Scouterna från Roslagen samt Birka kommer Haga-Brunnsviken vänner att ordna bland annat ljusspår och fackeltåg där vårt mål är att engagera ungdomar och äldre som inte känner Sverige så väl.

Det är nästa 15 000 deltagare som kommer samman, känner gemenskap och välkomnar facklornas och Ljusfestens ljus i en mörk årstid. Deltagarna består av familjer, unga och nyinflyttade – alla är välkomna!

ljusfesten

Här finns programmet till Ljusfesten>>

Vill du delta i ljusfesten?

Vi behöver hjälp med att ställa ut marschaller mm.
– Samling vid Plantagen klockan 14.00 den 4:e november
– vi behöver minst 6 scouter
– alla ska ha med sig ryggsäckar och en tändare
– alla ska ha på sig scoutskjorta och scouthalsduk