Hedra bortgångna ledare och eldsjälar!

I år är det 80:e gången som Scouternas Julotta arrangeras i Riddarholmskyrkan. Som tidigare år vill vi ta tillfället i akt och lyfta fram och hedra de scoutledare och eldsjälar som under året har lämnat jordelivet.   Som en del av Gudstjänsten hedrar Läs mer »

Utbildnings- & Inspirationsdag med Distriktsstämma!

Alla ledare från Roslagens distrikts kårer är välkomna på Roslagens Utbildnings- & Inspirationsdag med Distriktsstämma! Den 11 november vill distriktet överträffa era förväntningar och bjuder in till ”Utbildnings- & Inspirationsdag med distriktsstämma” .   Det blir en trevlig dag med många Läs mer »

Tidningen Scout uppmärksammar Hjärnmarschen

I webbversionen av tidningen Scout uppmärksammas Hjärnmarschen. Styrelsens Marcus Jansson intervjuas och ger sina bästa tips för att genomföra en god gärning-aktivitet tillsammans med andra kårer!   Läs hela intervjun här >>   Markus tre bästa tips för dig som vill Läs mer »

Köp JOTA/JOTI-märken på scoutshop.se

Den 20-22 oktober är det dags för årets JOTA/JOTI, Jamboree On The Air/ Jamboree On The Internet.   Se till att beställa årets JOTA/JOTI-märken från scouthop.se nu så att ni hinner få dem i tid. Här kan du beställa årets JOTA/JOTI-märke Läs mer »

Bandy Baj Najt 2017

Den 9 -10 december är det återigen dags för utmanare, rover och ledare att utmana varandra i årets natt-bandy-turnering: Bandy Baj Najt!   Turneringen kommer att hållas i Löthallen i Sundbyberg. För mer information, håll utkik på facebook-eventet >>

Norrskenslyktan & Sydskenslyktan

”Norrskenslyktan” och ”Sydskenslyktan” kommer under 7-8 oktober att vandra genom Roslagens scoutdistrikt för att samla in pengar till Hjärnfonden och forsknings om hjärnans sjukdomar.   Det här är Roslagens scoutdistrikts återkommande höstevenemang, Hjärnmarschen!   Så här kommer lyktorna att vandra: Läs mer »

Vildmark 2018 – Lägertips för sommaren

Nu är det dags att börja planera nästa års scoutäventyr!  Alnö Scoutkår bjuder in dig och dina scoutkompisar till Malungen sydväst om Sundsvall på gränsen mellan Medelpad och Hälsingland.   Malungen är en sjö som omges av djupa granskogar. Ett Läs mer »

Scout-tåget blev en succe!

Nu är Jamboree-resernärerna hemma igen och ”Stockholmståget” som vi kallades nere på Jamboreen kom både ner och hem igen.   Hoppas att ni alla hade en bra resa i vårt delvis antika museietåg. Jag har haft en intressant och rolig Läs mer »

Scouttåg till Jamboree17

Här kommer en lägesrapport gällande tåg-transport till Jamboree17. Vi har fått bekräftelse på att vi kan åka tåg hela vägen (Stockholms Central – Rinkaby). Det blir diesellok som tar oss sista vägen från Kristianstad till Rinkarby. Lägerledningen kommer att ordna Läs mer »

Skutpodden -Distriktets egen youtubkanal!

Visste du att Roslagens scoutdistrikt har en egen youtubekanal? Skutpodden heter den!   Namnet kommer från den gamla distriktstidningen ”Skutposten” som förr skickades ut till distriktets medlemmar. Nu använder sig Roslagens scoutdistrikt istället av rörligt material och har därmed skapat Skutpodden. korta Läs mer »