Vi söker en ny medarbetare till kansliet på Fridhemsgatan

Gunilla, distriktets redovisningsekonom, har bestämt sig för att pröva sina vingar hos en annan arbetsgivare. Vi söker därför efter hennes ersättare. I rollen som redovisningsekonom på Stockholms scoutdistrikts kansli bistår man Stockholms (inklusive Vässarö), Roslagens och Birkas scoutdistrikt.   Vi Läs mer »

Wilderness First Aid – En kvalificerad första hjälpen-kurs

Många har efterfrågat en första hjälpen-kurs för scoutledare, och nu är den här! – Wildernes First Aid   Roslagens scoutdistrikt har bokat in en helgkurs med en av de svenska handledare från en av de ledande institutioner inom området – Läs mer »

Årets välgörenhetsmarsch går vi för att rädda Östersjön

Den 12-14 oktober arrangeras Roslagens scoutdistrikt årets välgörenhets-marsch, i år går vi för att rädda Östersjön!   Roslagens kårer samlar in pengar och vandrar för ett gott syfte. De två lyktorna ”Norrskens-lyktan” och ”Söderskens-lyktan” förs av kårerna genom vårt distrikt Läs mer »

Sofia Tolonen, utvecklingskonsulent i Stockholm byter tjänst

Nu är det klart att Sofia Tolonen blir vår nya Verksamhetsutvecklare för projektet ” Från flykt till trygg fritid” som finansieras av Postkodlotteriet. Projektet är inne på sin slutperiod och fram till 2019-06-30 kommer Sofia ansvara för att projektet kommer ut mer i Läs mer »

Kvartalsrapport från regionala utvecklingskansliet

Hej distrikten i region Stockholm! Nu har årets första kvartalsrapport från det regionala utvecklingskansliet kommit! Det händer mycket spännande inom Scouterna, se rapporten som är bifogad nedan. Jag hoppas att ni alla har det bra och jag ser fram att komma Läs mer »

Anmälan till Roslagens Dag 2018 är uppe

Nu går det att anmälan sina patruller till Roslagens Dag 2018.   Roslagens Dag hålls söndagen den 6 maj i Rinkebyskogen i Danderyd och vi tävlar som vanligt i tävlingarna: Renhornet, Hjorthornet, Älghornet och Vildsvinsbeten.   Läs mer om Roslagens Dag här >>  

Fyll i er ansökan om statsbidrag och skicka in senast 31 mars

Om ni inte redan har fyllt i er ansökan om statsbidrag är det hög tid nu! Er ansökan i Scoutnet måste vara slutförd senast 2017-03-31! Det innebär att senast 31 mars måste er ansökan vara ifylld i Scoutnet och ansökan  för Läs mer »

Kallelse till Skeppslagsmöte 21 mars

KALLELSE TILL ORDINARIE SKEPPSLAGSMÖTE ONSDAGEN DEN 21 MARS 2018   Härmed kallas representanter från varje kår och distrikt till Stockholms Scoutskeppslags ordinarie skeppslagsmöte.   Plats: Stockholms scoutdistrikts kansli, Fridhemsgatan 8. Tid: Onsdagen den 21 mars 2018 kl 19.00 (fika och Läs mer »

På måndag öppnar ansökan till Jamboree 2019!

På måndag öppnar ansökan till den svenska kontingenten vid världsscoutjamboreen i Nordamerika 2019!  För deltagare och IST görs ansökan i Scoutnet. Förbered dig redan nu genom att kolla att du kan logga in i Scoutnet www.scoutnet.se.Länkarna till ansökningsformuläret hittar du på Läs mer »

Distriktet växer – vi välkomnar Rimbo scoutkår!

Vårt distrikt växer och vi kan nu välkomna en ny scoutkår i vårt distrikt. Välkomna Rimbo scoutkår!   Kåren håller på att starta upp och har under hösten börjat med sin verksamhet med en spårargrupp. Rimbo scoutkår håller till vid Gläntan Läs mer »