Hedra bortgångna ledare och eldsjälar på Scouternas julotta

Som tidigare år tar vi tillfället i akt och lyfter fram och hedrar de scoutledare och eldsjälar som under året har lämnat jordelivet.   Vi hedrar minnet av personen genom en tyst minut, samt läser upp namn, ålder och kår, som en Läs mer »

Ljusfesten vid Brunnsviken

Roslagens scoutdistrikt är även i år med i ”Ljusfesten i Brunnsviken”. En kväll där Brunnsviken lyses upp av marschaller och ljusinstallationer. Ljusfesten vid Brunnsviken äger rum den 4 november 2018 mellan kl 16-19 vid stränderna runt Brunnsviken och i Hagaparken. Läs mer »

JOTA/JOTI i Trollbäckens scoutstuga, Tyresö

RadioScouter i Stockholm, RSS- SCØUT, bjuder in upptäckare, äventyrare, utmanare och rovescouter till JOTA/JOTI i Trollbäckens scoutstuga, Tyresö.   Nu är det dags för att träffas och umgås under temat radio och kommunikation. JOTA-JOTI infaller alltid den tredje helgen i Läs mer »

Besök Scoutmuseet i Örnsberg

Boka ett besök på Scoutmuseet! Inspirera dig och dina scouter. Lägg styrelsemötet här. Obokade besök andra helgen i varje månad.   Scouternas Arkiv och Museum är en del av Scouternas organisation. Vi ser till att det som händer idag kan bevaras tillsammans Läs mer »

Scout-Stockholms coolaste engagemang söker fler folk!

Regionens utmanar-AU:n söker nya VUX:ar, Vuxenrepresentanter. Vi är ett stablit men lite VUXgäng som behöver bli fler och söker nya ideér. Är du en av de som slutade efter senior/utmanartiden och funderar på din väg tillbaka till scouting? Vill du Läs mer »

Nu kan vi erbjuda kårerna gratis elradiatorer – först till kvarn får först värme

Vi har fått ett antal nya elradiatorer från en tillverkare som inte kommer att marknadsföra dessa längre. De har istället valt att skänka dem till scoutkårer som kan behöva byta ut sina elradiatorer i scoutstugan. Nu kan kåren ta del av möjligheten att byta Läs mer »

Vi söker en ny medarbetare till kansliet på Fridhemsgatan

Gunilla, distriktets redovisningsekonom, har bestämt sig för att pröva sina vingar hos en annan arbetsgivare. Vi söker därför efter hennes ersättare. I rollen som redovisningsekonom på Stockholms scoutdistrikts kansli bistår man Stockholms (inklusive Vässarö), Roslagens och Birkas scoutdistrikt.   Vi Läs mer »

Wilderness First Aid – En kvalificerad första hjälpen-kurs

Många har efterfrågat en första hjälpen-kurs för scoutledare, och nu är den här! – Wildernes First Aid   Roslagens scoutdistrikt har bokat in en helgkurs med en av de svenska handledare från en av de ledande institutioner inom området – Läs mer »

Årets välgörenhetsmarsch går vi för att rädda Östersjön

Den 12-14 oktober arrangeras Roslagens scoutdistrikt årets välgörenhets-marsch, i år går vi för att rädda Östersjön!   Roslagens kårer samlar in pengar och vandrar för ett gott syfte. De två lyktorna ”Norrskens-lyktan” och ”Söderskens-lyktan” förs av kårerna genom vårt distrikt Läs mer »

Sofia Tolonen, utvecklingskonsulent i Stockholm byter tjänst

Nu är det klart att Sofia Tolonen blir vår nya Verksamhetsutvecklare för projektet ” Från flykt till trygg fritid” som finansieras av Postkodlotteriet. Projektet är inne på sin slutperiod och fram till 2019-06-30 kommer Sofia ansvara för att projektet kommer ut mer i Läs mer »