Öppet hus i Örnsberg

öppet hus 18

Bli inspirerad, mingla och knyt nya kontakter!
Varmt välkommen på öppet hus.

Onsdag 21 februari kl. 17-20.30
Instrumentvägen 19, Örnsberg

Nu upprepar vi succén från förra året!
Distrikten i Stockholmsregionen och det regionala utvecklingskansliet hälsar alla kårer hjärtligt välkomna på öppet hus, på Scouternas rikskansli i Örnsberg.

Under kvällen bjuds det på mat, spännande möten, lite utbildning och en möjlighet att ta del av det allra senaste inom Scouterna. Flera ”scoutnära” utställare kommer vara på plats. Inbjudan riktar sig främst till utmanare, ledare och kåraktiva.

”Lådan”
Alla direktanslutna scoutkårer kommer under våren att få en låda med stöd och inspiration. Det är som ett tack för allt engagemang och fantastisk verksamhet som ni kårer gör. Ni har bidragit till att fler får uppleva väldens bästa fritid – Scouting!

Kårer från Birka, Roslagen, Stockholm och Södertörns scoutdistrikt kan hämta sina lådor under kvällen.

Gå på ett miniseminarie
Vid 4 tillfällen under kvällen har du möjlighet att på 20-25 minuter ta del av det viktigaste från bland annat DemokratijamboreeNya kårwebbar & grafisk profil, vad är GDPR ? och JOTA/JOTI

Tid Stora klassrummet Lilla
klassrummet
Biblioteket
18.00-18.30  Anpassat ledarskap
– lär dig mer om att leda barn med ADHD och andra nevropsykiatriska funktions variationer
Nya kårwebbar & grafisk profil Resa med kåren utanför Sverige
– läger, spänning och äventyr
18.30-19.00 Demokrati <3 Jamboree = SANT Vad är GDPR? JOTA-JOTI hela året
19.00-19.30 Release av strategiworkshop Vad är GDPR? Scoutvolontär – en värld av möjligheter
19.00-20.00 Demokrati <3 Jamboree = SANT Nya kårwebbar & grafisk profil Resa med kåren utanför Sverige
– läger, spänning och äventyr

Följande utställare finns på plats för information och frågor

• Trygga möten
  • Scouternas mångfaldsteam
  • Vässarö
  • Scouternas arrangemangsgrupp
  • Scoutshopen
  • Svenska kontingenten WSJ 2019
  • Scouternas programgrupp
  • Scoutnet
  • Utvecklingskonsulenterna
  • Representanter från distrikten
  • Scouternas utbildningar
  • Scouternas folkhögskola
  • Biscaya
  • Scouternas anläggningar
  • Demokratijamboree 2018
  • HHISS 2018 – Härliga Hajken i Stora Staden
  • Scoutmuseet, (museet är öppet under hela kvällen)

World Thinking Day 22 februari
Under kvällen kommer vi att ha World thinking day som fokus och och belysa årets tema: ”Impact”. Hur skapar vi inflytande och påverkan hos våra scouter och hos andra? Vad kan vi som scouter göra med vårt inflytande, använder vi oss av det och vet vi om att vi kan påverka andra? Vad har du för tankar om årets tema, ”impact”?

Anmälan
För att vi ska kunna ordna kvällen på bästa sätt, samt planera mat, så vill vi att du anmäler dig. (Du får inget bekräftelsemail på din anmälan, men när du klickat på ”Bekräfta anmälan” är du anmäld).

För frågor kring arrangemanget kan du kontakta utvecklingskonsulenterna:
Sassa Orebring: sassa.orebring@scouterna.se
Sofia Tolonen: sofia.tolonen@scouterna.se