Utbildnings- & Inspirationsdag med distriktsstämma

Välkomna till utbildnings- & inspirationsdag
med distriktsstämma!

11 november i Folkets hus, Åkersberga

I år blir det ingen vanlig stämma utan vi vill göra något som överträffar era förväntningar! Vi kallar det ”Utbildnings- & Inspirationsdag med distriktsstämma”

När: 11 november kl 09.00- ca 15
Var: Folkets hus, Stationsgränd 10 i Åkersberga
Vad: Distriksstämma, utbildning, inspiration och umgänge med distriktets kårer
Anmälan: Maila namn + kår och roll i kåren till roslagen@scoutkansliet.se
Lunch: Deltagarna ombesörjer själva för sin lunch. Lokalen ligger i anslutning till Åkersberga centrum där det finns olika lunch-alternativ att välja bland.

Vi hoppas att så många kårer som möjligt från vårt distrikt kan komma på denna träff med distriktsstämma, inspriation, utbildning och trevligt umgänge.

Kårens antal ombud för distriktsstämman hittar du här >> kåsa
(Ni får gärna komma med fler deltagare från kåren eftersom det är en  utbildnings- inspirationdag också)

Varmt välkomna önskar Distriktsstyrelsen

——————————————————-

Program för Utbildnings- & Inspirationsdag med distriktsstämma

09.00 Fika
Kurspass
09.30 Knopar Söka bidrag Progression inom målspåren
10.30 Krisplan Barn med särskilda behov

Vuxenrekrytering

11.30 Barn med särskilda behov Bekräftarteknik
12.30 Lunch
13.30 Utdelning av diplom och lykta från Hjärnmarschen
Ca 13.40 Stämman börjar

Knopar – Åsa Neuman
Bland knopar och stekar
Kan du slå en överhandsknop med dubbla lyckor? Vad är skillnaden mellan pålstek och skotstek? Här får du chansen att öva praktiskt och lösa upp alla knutar.

Söka bidragRolf Schnackenburg
Hur ska vi ha råd att åka med hela kåren till Kandersteg? Hur kan vi hjälpa till så att många får åka på WSJ 2019?
Vilka fiffiga fonder finns att söka pengar från? Hur skriver man ? Vad kan kåren eller den enskilde scouten göra för att få bidrag? Du får kunskap och praktiska tips med dig hem.

Progression inom målspåren Sassa Orebring
Progression inom målspåren och scoutmetoden.
Denna workshop syftar till att överbygga arbetet från en avdelning till en annan, samt finna aktiviteter anpassade till olika åldrar. Det är en riktigt bra workshop som brukar inspirera till lite nya sätta att tänka kring de mest vanliga aktiviteterna vi brukar göra.

KrisplanKerstin Ejderby & Theresa Åstrand
Vad gör du om det händer något allvarligt på din avdelning under ett möte, på en hajk eller på läger?
Är ni rustade att möta en kris? Vad är en kris? Har ni en krisplan på kåren? Vi ägnar en timme åt att diskutera olika händelser som kan ske och rent praktiskt gå igenom hur man möter dem. Vi tittar också på hur en krisplan kan se ut och vilka rutiner man bör ha i kåren.

Barn med särskilda behov Sofie Walden
En otroligt viktig föreläsning som visar på fördelar och utmaningar med att leva med diagnos och ger exempel på bemötande och strategier för att hantera vardagen.
Det kommer på ett roligt och aktivt sätt att diskuteras hur en scoutavdelning fungerar och hur detta kan användas på våra avdelningsmöten och läger

VuxenrekryteringSassa Orebring
Workshop om vuxenrekrytering
Denna workhop har blivit väldigt populär då den faktiskt fungerar. Den vänder sig till kårens styrelse och ledare. Under workshopen kommer vi att prata om framgångsrika sätt att få vuxna att tacka ja till förfrågan om engangemang. Vi kollar bland annat på olika strategier om vilka vuxna som ska frågas och på vilket sätt. Passet innehåller också praktiska inslag där deltagarna får formulera en ”befattningsbeskrivning” till de uppdrag man behöver hjälp med. Det är inte så avancerat som det kanske först låter. Att få en specificerad uppgift att ta ställning till ökar chansen till ett JA på frågan om engagemang i kåren.

BekräftarteknikKerstin Ejderby
Undrar du ibland över varför du blir olustig efter ett möte? Vill du få dig själv och andra att prestera bättre i kårstyrelsen eller i ledarteamet på avdelningen och i scoutavdelningen?
Lär dig känna igen härskartekniker, motstrategier och bekräftarteknik. Vi kartlägger vad dessa ord innebär.