Hjärnmarschen

Hjärnmarschen 1

Vi i distriktet vill gärna skapa ett återkommande event även på hösten där scouter i hela Roslagen samlas för att göra något gemensamt.

Vi tänker oss att det främst ska vara ett lokalt engagemang dels med syftet att umgås och ev marknadsföra scouterna och dels samla pengar till något gott ändamål. Först ut är Hjärnfonden och vi hoppas ni vill delta.

Tanken är att två lyktor, Norrskens-lyktan och Söderskens-lyktan ska vandras från norr och söder och att de två kårer som har sista passet mötas på en gemensam plats där det blir det en kortare ceremoni.

RS-/senorscoutla?gret Boomerang pa? Va?ssaro? 2008. Bilderna fa?r endast anva?ndas i sammangang som ro?r scouting. FotoGraf ska anges. Foto: Magnus Fro?derberg

Foto: Magnus Fröderberg

Utöver att lyktorna färdas (förslagsvis av äventyrare och utmanare) på det sätt som ni önskar, arrangerar kårerna egna aktiviteter i sitt närområde för att umgås, promenera och samla in pengar (tex genom att sälja promenadbiljetter).

Bifogat finns en del information:

1)      Hur går det till ”Hjärnmarschen info till KO”

2)      Förslag på Affisch som ni får använda hur ni vill

3)      Lidingös tre kårers ide på hur de ska göra aktiveten kring vandring. Bifogat för att ge inspiration.

Kår Ordförande DAG Lämna till nästa kår kl
SYDSKENSLYKTAN
1 Lidingö-Brevik Catharina Stenermark 07-okt Lämna till nästa i listan kår kl 12
2 Lidingö-Bodal Marcus Jansson 07-okt Lämna till nästa kår i listan kl 14
3 Norra Lidingö Annika Elmér 07-okt Lämna till nästa kår i listan kl 16
4 Djursholm Joacim Sandström 07-okt Lämna till nästa kår i listan kl 18
5 Näsby Park Tobias Renström 08-okt Lämna till nästa kår i listankl 11
6 Roslags Näsby Monika Lundell 08-okt Lämna till nästa kår i listan kl 13
7 Danderyd Patrik Frid 08-okt Avslutnings ceremoni
NORRSKENSLYKTAN
1 Östhammar Sofie Edin 07-okt Lämna till nästa kåri listan kl 13
2 Österåker Anna Roslund 07-okt Lämna till nästa kår i listan kl 16.
3 Waxholm Ingvar Åkerblad 08-okt Lämna till nästa kår i listan kl 10.
4 Täby Kyrkby Per Nilsson 08-okt Lämna till nästa kår i listan kl 13
5 Viggbyholm Bo Olofzon 08-okt Avslutnings ceremoni

Nästa steg är att ni får kontakta den kår som är före/efter er på denna lista och göra er planering för lyktan.

De två sista kårerna Danderyd och Viggbyholm ansvarar för avslutningen. Ni har helt fria händer, men meddela oss andra tid/plats om någon vill komma dit.

Distriktet fixar:

• 2 fina lyktor som blir ett vandringspris till den kår som samlar in mest pengar till Hjärnfonden i förhållande till medlemsantal får ha tills nästa års marsch
  • Märken till alla socuter som deltar (postas/delas ut till er)
  • Promenadbiljetter att sälja samt förslag på inbjudan som ni därefter kan fylla med egen info (postas / delas ut till er i förväg)
  • Publicitet via Hjärnfonden samt förhoppningsvis lokaltidning och radio. Där vi  förslagsvis hänvisar till varje kårs hemsida för att intresserade ska kunna delta i insamlingen.
  • Representant från Hjärnfonden vid plats där de två lyktorna möts.
  • Facebook-sida för Roslagens Distrikt – gilla oss och få löpande info

Hoppas ni är med!